Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
Od czwartku do niedzieli (8–11.06) na placu Nowy Targ staną stoiska, kuchnie i grille z potrawami z całego świata oraz rodzimymi wyrobami. W tym samym czasie odbędą się bowiem trzy kulinarne imprezy.
Festiwal Azjatycki
W ramach Festiwalu będzie można spróbować tradycyjnych azjatyckich potraw, street-foodowych przekąsek oraz słodkości z różnych regionów Azji.
Organizatorzy zapowiadają dymiące stragany z tajskim jedzeniem, japońskie sushi i indyjską pakorę. Będą też potrawy z Gruzji i Libanu.

Festiwal Smaków Świata
Wydarzenie na placu Nowy Targ to też okazja, aby skosztować smaków z innych regionów świata, nie tylko z Azji, ale też i innych kontynentów. Będzie można spróbować tradycyjnych potraw i poznać kulturę, której są efektem. Stoiska z pewnością pobudzą zmysły zapachu i smaku.

Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych
Na placu Nowy Targ swoje produkty wystawią też rodzimi twórcy trunków z owoców. Będą alkohole z chmielu, winogron, jabłek i wielu innych darów natury. Będzie można spróbować piwa, wina (z Polski i Europy), miody pitne i nalewki – i zwykle są to napoje niedostępne w sklepach.
Oprócz degustacji warto porozmawiać z wytwórcami, by poznać proces powstania różnych trunków.
