Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
W tegorocznej edycji Restaurant Week to społeczność Foodies wyznacza kulinarne kierunki, tworząc mapę restauracji, które warto poznać. Termin festiwalu: od 7 października do 19 listopada.
We Wrocławiu Foodies polecają zajrzeć m.in. do restauracji:
- Karavan przy ul. Świętego Antoniego,
- Bistro Stu Mostów przy ul. Świdnickiej,
- Frajda w Sukiennicach,
- Soczewka w Rynku,
- Bernard bistro-wino w Rynku,
- Papa Bar przy ul. Rzeźniczej,
- Przystań Tu. Bistro&Wine przy ul. Zwycięskiej,
- Four&More przy ul. Gajowickiej,
- Nori Sushi przy ul. Bolesława Krzywoustego,
- Kasturi przy ul. Komuny Paryskiej,
- Fretti Sushi przy ul. Wszystkich Świętych.
Pełną listę miejsc sprawdzicie na stronie Restaurant Week.
Jakie dania przygotowały restauracje?
Oto przykłady dań serwowanych podczas jesiennej odsłony Restaurant Week we Wrocławiu:
Bernard bistro-wino
Dla miłośników wegetariańskich propozycji Bernard bistro-wino przygotowało m.in. gratin selerowe z truflą, kluseczki śląskie z musem grzybowym i borowikiem stepowym oraz aromatyczną karpatkę z konfiturą pigwowo-dyniową.
 
                                                    
                                            Przystań Tu. Bistro&Wine
Dla wegetarian bistro serwuje m.in. dyniowe hummusy, tartiflette czy zapiekane jabłka z pigwą i wanilią.
 
                                                    
                                            Four&More
Na danie główne przygotowali burgera wołowego z sosem BBQ lub alternatywnie z panierowanymi boczniakami, majonezem z nerkowców i piklowaną dynią. Na deser jest sernik baskijski z sosem angielskim i jeżynami.
 
                                                    
                                            Jak zarezerwować stolik?
Rezerwacje stolików są możliwe:
- na stronie Restaurant Week,
- oraz w aplikacji.
Ceny zaczynają się od 69,99 złotych.
 
                           
                 
                 
                 
                       
                      