Finał „Kulinarnego Grand Prix Wrocławia”
Do udziału w konkursie dopuszczono zgłoszenia 14 szefów wrocławskich restauracji, którzy nadesłali propozycje autorskich dań.
– Zgodnie ze światowymi standardami liczba finalistów w konkursach kulinarnych to około 5 osób - mówi Maciej Dobrzyniecki, prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce i wiceprezydent Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu, a jednocześnie przewodniczący konkursowego jury.
Szefowie kuchni w finale wrocławskiego konkursu
Do finału zakwalifikowano 4 szefów kuchni. Są to (w kolejności alfabetycznej):
- Łukasz Budzik z Restauracji Między Mostami,
- Yassin Bugajny z Restauracji Wierzbowa 15,
- Wojciech Janowicz z Campo Modern Grill,
- Volodymyr Savchenko z Restauracji Tarasowa.
Kto zdobędzie tegoroczne Kulinarne Grand Prix Wrocławia
Tego dowiemy się 8 października. Ceremonia wręczenia nagród odbędzie się podczas spotkania branży gastronomicznej z prezydentem Wrocławia Jackiem Sutrykiem.
O wynikach poinformujemy na naszej stronie.